Teplá smetanová omáčka s česnekem a sýrem
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSýr Eidam cihla 45%
- 120gramůJihočeská Niva
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaVíno bílé
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
77 mg
Cukr
365 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu přivedeme k varu, přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr nebo sýr niva a utřený česnek a promícháváme na ohni, dokud se sýr nespojí se smetanou. Omáčku dochutíme mletým muškátovým oříškem,
- 21 lžičkou vína, vmícháme jemně nakrájenou pažitku a jemně osolíme. Omáčku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.