Teplé bramborové lívanečky
50 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 5kusůVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůDroždí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaSůl
- Na náplň
- 200gramůPovidla švestková
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceCukr krupice
- 50mililitrůRum
- 100gramůTvaroh tvrdý
- 30gramůCukr moučkový
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
814 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
- 2Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití.
- 3Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme.
- 4Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.