Teplé bramborové lívanečky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
814 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití.
  • 3
    Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme.
  • 4
    Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.