Teplé salámové košíčky s vejci

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
183 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.
  • 2
    Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
  • 3
    Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.