Teplé salámové košíčky s vejci
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
183 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ze středně silného měkkého salámu i se slupkou nakrájíme kolečka o tloušťce 3 až 4 mm, která pokládáme na pánev s rozehřátým olejem. Kolečka se okamžitě vydují, prakticky vytvoří mističku.
- 2Každou takto vzniklou mističku ihned obrátíme a ještě trochu na druhé straně opečeme.
- 3Opečené košíčky přendáme na mísu. Když vychladnou, odstraníme z nich slupku. Košíčky narovnáme do kastrolu a zakryté je znovu nahřejeme.
- 4Na pánvi rozpálíme máslo, nalijeme do něho vejce rozmíchaná vidličkou s pepřem a solí. Za stálého míchání vařečkou je necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustnou. Míchanými vajíčky naplníme připravené košíčky, které před podáváním ozdobíme nasekanou čerstvou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.