Teplické vepřové závitky
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 10gramůŠunka dušená
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
99 mg
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.