Teplické vepřové závitky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
99 mg
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Vepřové maso naporcujeme, omyjeme a osušíme. Plátky masa z obou stran rozklepeme, opepříme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Na každý plátek položíme šunku, pevně je stočíme do závitků, zajistíme párátky a obalíme v mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a dusíme přikryté pokličkou, až jsou měkké. V průběhu dušení závitky několikrát obrátíme, podle potřeby je podléváme vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.