Teplý kapustový salát
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 750gramůKapusta růžičková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1kusJablko granátové
- 80gramůOřechy Kešu
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Důkladně opláchneme kapustu od nečistot a vyřízneme z ní tvrdý košťál. Zbytek kapusty vložíme do osolené vody a pět minut povaříme, aby změkla.
- 2Mezitím připravíme ostatní suroviny. Cibuli pokrájíme na drobno, z citronu vymačkáme do misky šťávu a jablko pokrájíme na plátky. Oříšky nasekáme na cca třetinu.
- 3Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme olej. První do pánve prolisujeme česnek, poté přidáme kapustu. Po dvou minutách cibuli a za stálého míchání zeleninu smažíme další dvě minuty. Přidáme jablko, citronovou šťávu, další minutu mícháme. Na závěr už jen přidáme kešu, špetku soli a pepře, vše důkladně promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.