Teplý kuřecí salát s mangem
25 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 200gramůSalát hlávkový
- 30gramůŘeřicha
- 1kusAvokádo
- 1kusMango
- 4lžíceRum
- 1gramPaprika mletá sladká
- Marináda
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 10gramůChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
- 2Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
- 3Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
- 4Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
- 5Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
- 6Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.