Teplý kuřecí salát s mangem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: smícháme olej, citronovou šťávu, ocet, papriku, chilli, česnek, kmín a podle chuti sůl.
  • 2
    Kuřecí maso promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme několik minut marinovat.
  • 3
    Čtyři talíře vyložíme salátovými listy a řeřichou, na ně poklademe plátky avokáda a manga.
  • 4
    Pánev rozehřejeme a vyklopíme na ni hranolky kuřecího masa s marinádou. Za stálého míchání zprudka 5–6 minut dozlatova smažíme, maso musí být dobře propečené.
  • 5
    Vyjmeme z pánve kuřecí maso a vyrovnáme je na plátky manga a avokáda.
  • 6
    Pánev vrátíme na oheň a přilijeme rum. Asi minutu jej necháme bublat a stále mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny. Horkou rumovou šťávou polijeme porce masa, mírně posypeme paprikou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.