Teplý předkrm z telecího masa
75 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí maso přední
- 3litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 200gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 350gramůŠvestky sušené
- 30gramůMed včelí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
10 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
10 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody. Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a necháme stranou
- 2k dalšímu použití. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno, položíme do hrnce, omyté maso nakrájíme také na malé kousky a přidáme k cibuli do hrnce. Všechny suroviny v hrnci zalijeme studenou vodou a pod poklici vaříme přibližně 40 minut. Potom přidáme připravené brambory, scezené švestky, zase přiklopíme poklicí a vaříme do změknutí brambor, asi tak 15 minut.
- 3Před dokončením vaření jídlo dochutíme solí a osladíme podle vlastní chuti medem. Sundáme ze sporáku, necháme 5 minut pod poklicí, poté porcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.