Teplý rybí koláč
60 min.
Ingredience
- 200gramůLosos - filety
- 200gramůFilé z mečouna
- 200gramůMořský ďas
- 60gramůPetržel - nať
- 1kusMáta
- 80gramůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 6kusůKrevety tygří - loupané
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1914 kcal
Bílkoviny
139 g
Tuky
96 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.
- 2Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
- 3Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.