Teplý salát s houbami a chřestem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 kostkou cukru a lžičkou másla. Uvařený chřest vyndáme z vody děrovanou naběračkou a odložíme na teplé místo, aby chřest nevychladl.
  • 2
    Na pánvi v másle orestujeme stroužek česneku, aby máslo získalo česnekovou vůni a chuť. Na takto získaném česnekovém másle osmahneme nakrájené houby. Po dvou minutách k houbám přidáme krevety a ještě krátce osmahneme. Teplý chřest rozložíme na talíře, překryjeme ho osmahlými houbami s krevetami a přelijeme talíře omáčkou. Na sám konec salát ozdobíme kopečkem smetanového dipu.
  • 3
    Omáčka: 2 lžíce sojové omáčky smícháme s balzamikovým octem, vodou a čerstvě mletým pepřem.
  • 4
    Dip: Zakysanou smetanu vymícháme do hladka s citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a pažitkou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.