Teplý salát s houbami a chřestem
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůChřest bílý
- 1kostkaCukr kostkový
- 200gramůHlíva ústřičná
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Dip
- 100mililitrůSmetana zakysaná15%
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžícePažitka
- Omáčka
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 kostkou cukru a lžičkou másla. Uvařený chřest vyndáme z vody děrovanou naběračkou a odložíme na teplé místo, aby chřest nevychladl.
- 2Na pánvi v másle orestujeme stroužek česneku, aby máslo získalo česnekovou vůni a chuť. Na takto získaném česnekovém másle osmahneme nakrájené houby. Po dvou minutách k houbám přidáme krevety a ještě krátce osmahneme. Teplý chřest rozložíme na talíře, překryjeme ho osmahlými houbami s krevetami a přelijeme talíře omáčkou. Na sám konec salát ozdobíme kopečkem smetanového dipu.
- 3Omáčka: 2 lžíce sojové omáčky smícháme s balzamikovým octem, vodou a čerstvě mletým pepřem.
- 4Dip: Zakysanou smetanu vymícháme do hladka s citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a pažitkou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.