Teplý salát z čerstvého dušeného zelí se slaninou
40 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,4decilitrVoda pitná
- Marináda
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,2centilitrOcet vinný
- 0,4centilitrVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Malou hlávku bílého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Dáme do hrnce, promícháme se solí, kmínem, cukrem a pepřem. Přilijeme 1-1.5 dl vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka přibližně 15-20 minut. Občas promícháme.
- 2Připravíme marinádu: nakrájíme slaninu na kostičky a v rendlíku ji vysmažíme dozlatova. Přilijeme rozředěný ocet s vodou v poměru 1:2 a krátce povaříme.
- 3Z podušeného zelí slijeme přebytečnou vodu a zelí promícháme důkladně s marinádou. Dochutíme nadrobno pokrájeným čerstvým koprem, pažitkou. Zelný salát podáváme teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.