Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum
33 min.
Ingredience
- Kořenící omáčka
- 6gramůOmáčka sójová
- 14gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyCukr krupice
- 14gramůCibulka jarní
- 8gramůČesnek
- 2gramyZázvor celý
- 8mililitrůOlej sezamový
- 0,3gramPepř bílý
- 450gramůChobotnice
- 12gramůSůl
- 14gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCibule
- 25gramůPaprika zelená
- 20gramůPaprika červená
- 13mililitrůOlej stolní
- 8gramůOlej sezamový
- 20gramůPapriková pasta sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl a mouku a třením ho očistíme. Hlavy a nohy chobotnic nakrájíme na delší a silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na centimetr silná kolečka. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na stejné proužky jako maso chobotnic. Připravíme kořenicí omáčku. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní nakrájené maso z chobotnic a smažíme při vysoké teplotě asi jednu minutu. Nakonec přilijeme sezamový olej, přidáme nakrájené papriky a restujeme už jen 20 vteřin. Salát podáváme teplý v miskách.
- 2Kořenicí omáčka:
- 3Zázvor důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ho nadrobno. Jarní cibulku a česnek oloupáme a též je nasekáme nadrobno. Cibulku, zázvor i česnek smícháme se sójovou omáčkou, pastou z červené omáčky, mletou červenou paprikou a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme lžičkou cukru a mletým bílým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.