Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi
28 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 200gramůCibule
- 100gramůSalát hlávkový
- 50mililitrůSirup hruškový
- 20mililitrůOlej stolní
- Kořenící omáčka
- 36mililitrůOmáčka sójová
- 12gramůCukr krupice
- 10gramůMed včelí
- 14gramůCibulka jarní
- 16gramůČesnek
- 3gramySůl sezamová
- 0,5gramPepř černý mletý
- 13mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.
- 2Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.