Teplý salát z hovězího masa - Bul gogi

28 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenící omáčku připravíme tak, že nasekáme oloupanou cibulku a česnek nadrobno a přimícháme k nim cukr, med, olej, sojovou omáčku a sůl a pepř.
  • 2
    Maso propláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme z něj tuk a šlachy a nakrájíme ho proti vláknu na tenké obdélníčky (asi 4 x 5 cm). Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kousky, velké asi půl centimetru. Salát propláchneme pod tekoucí vodou, rozdělíme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat. Plátky masa promícháme s připravenou kořenící omáčkou, přimícháme k němu i nakrájenou cibuli a necháme ho 30 minut odležet. Odleželé maso v omáčce potom opékáme na pánvi - první 3 minuty zprudka, potom na mírnějším plameni dalších 5 minut. Osmažené maso podáváme teplé, obložené listy hlávkového salátu a přelité hruškovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.