Teplý salát z pečené zeleniny
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibule červená
- 3kusyBrambory
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyCuketa
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 2gramySůl mořská
- 2gramyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceBalsamico ocet
- 0,5kusCitrony
- 1dekagramSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.
- 2Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.
- 3Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.
- 4Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.