Teplý salát z pečené zeleniny

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme spolu s cuketami na silnější plátky, rajčata rozpůlíme.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 200°C. Všechnu nakrájenou zeleninu nasypeme na mělký plech, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a řádně promícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut, dokud zelenina nezměkne a její okraje nezačnou černat.
  • 3
    Dresink si připravíme pečlivým smícháním oleje, medu, balsamicového octa a nastrouhané kůry a šťávy z 1/2 citronu.
  • 4
    Vyndáme opečenou zeleninu z trouby, nalijeme na ni dresink a řádně zamícháme. Salát rozdělíme na 4 talíře a ozdobíme parmezánem nakrájeným na tenké plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.