Teplý zeleninový salát se šunkou
25 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 150gramůHrachové lusky
- 200gramůHrášek
- 1,5litryVoda pitná
- 3kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 100gramůŠunka uzená
- 40gramůSýr Parmezán
- 200gramůHrách
- 3lžíceOlej olivový
- 75gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z pórků odstraníme zelené části a kořínky. Bílé části nakrájíme na kolečka, z mladých hrachových lusků odkrojíme stopky a špičky a oloupané šalotky rozčtvrtíme a čtvrtky překrojíme napůl. Dále umeleme pepř, na tenké plátky nakrájíme oloupaný česnek a velké oloupané žampióny, na proužky nakrájíme plátky šunky a nahrubo nastrouháme sýr parmezán.
- 2Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 2 minuty vařit zelený hrášek s pórkem, pak přidáme hrachové lusky, necháme přejít varem, slijeme a odložíme.
- 3Ve větší pánvi na 2 lžících olivového oleje 1 minutu restujeme česnek se šalotkami, pak přidáme omyté a okapané mladé špenátové listy a za stálého míchání dále restujeme. Když špenát změkne, do pánve přidáme uvařenou zeleninu, zbytek oleje a šunku, osolíme, opepříme a promíchanou směs necháme 2-3 minuty prohřát.
- 4Hotový salát rozdělíme na talíře, navrstvíme na něj houby a zakapeme citrónovou šťávou.
- 5Salát servírujeme posypaný nahrubo nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.