Teplý zeleninový salát se šunkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pórků odstraníme zelené části a kořínky. Bílé části nakrájíme na kolečka, z mladých hrachových lusků odkrojíme stopky a špičky a oloupané šalotky rozčtvrtíme a čtvrtky překrojíme napůl. Dále umeleme pepř, na tenké plátky nakrájíme oloupaný česnek a velké oloupané žampióny, na proužky nakrájíme plátky šunky a nahrubo nastrouháme sýr parmezán.
  • 2
    Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou dáme na 2 minuty vařit zelený hrášek s pórkem, pak přidáme hrachové lusky, necháme přejít varem, slijeme a odložíme.
  • 3
    Ve větší pánvi na 2 lžících olivového oleje 1 minutu restujeme česnek se šalotkami, pak přidáme omyté a okapané mladé špenátové listy a za stálého míchání dále restujeme. Když špenát změkne, do pánve přidáme uvařenou zeleninu, zbytek oleje a šunku, osolíme, opepříme a promíchanou směs necháme 2-3 minuty prohřát.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na talíře, navrstvíme na něj houby a zakapeme citrónovou šťávou.
  • 5
    Salát servírujeme posypaný nahrubo nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.