Terina s hřiby a pistáciemi
190 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 250gramůHouby čerstvé
- 250gramůVepřová plec
- 250gramůTelecí plec
- 175gramůSlanina vepřová
- 250gramůAnglická slanina
- 250gramůJátra drůbeží
- 3lžíceMartell cognac
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyČesnek
- 40gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s česnekem a pokrájenou slaninou a odložíme do mísy. Čerstvé očištěné hřiby pokrájíme nadrobno a přidáme je k pomletému masu.
- 2Omytá drůbeží játra zbavíme blan a spolu se smetanou, vejci a 1/3 mletého masa je rozmixujeme a směs přidáme k pomletému masu.
- 3Vše osolíme, opepříme, přidáme špetku nového koření, 3 lžíce koňaku, 2 lžíce Sherry brandy, 2 lžíce mouky, pistácie a směs důkladně prohněteme. Dno formy na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce slaniny přečnívaly přes okraje alespoň 5 cm z každé strany. Pak vyloženou formu naplníme masovou směsí, konce plátků slaniny přeložíme přes povrch směsi, kterou jsme uhladili, nádobu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou, který vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 2,5 hodiny a 15 minut před koncem pečení odkryjeme víko a necháme dopéct dozlatova. Upečené maso necháme vychladnout a dáme do chladničky.
- 4Terinu s hřiby a pistáciemi necháme 2 dny odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.