Terina s hřiby a pistáciemi

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
74 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s česnekem a pokrájenou slaninou a odložíme do mísy. Čerstvé očištěné hřiby pokrájíme nadrobno a přidáme je k pomletému masu.
  • 2
    Omytá drůbeží játra zbavíme blan a spolu se smetanou, vejci a 1/3 mletého masa je rozmixujeme a směs přidáme k pomletému masu.
  • 3
    Vše osolíme, opepříme, přidáme špetku nového koření, 3 lžíce koňaku, 2 lžíce Sherry brandy, 2 lžíce mouky, pistácie a směs důkladně prohněteme. Dno formy na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce slaniny přečnívaly přes okraje alespoň 5 cm z každé strany. Pak vyloženou formu naplníme masovou směsí, konce plátků slaniny přeložíme přes povrch směsi, kterou jsme uhladili, nádobu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou, který vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 2,5 hodiny a 15 minut před koncem pečení odkryjeme víko a necháme dopéct dozlatova. Upečené maso necháme vychladnout a dáme do chladničky.
  • 4
    Terinu s hřiby a pistáciemi necháme 2 dny odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.