Terina s marinovanými játry
110 min.
Ingredience
- marináda
- 4lžíceOlej olivový
- 1decilitrSherry brandy
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- mleté maso
- 300gramůVepřová plec
- 300gramůTelecí plec
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl
- příloha
- 2lžíceBazalka
- 300gramůJátra telecí
- 200gramůSlanina vepřová
- 3kusyBobkový list
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
58 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
273 mg
Postup přípravy
- 1Omytá telecí játra zbavíme cév a nakrájíme je na větší kostičky. Dáme je do mísy, přilijeme k nim 1 dl Sherry brandy, 4 lžíce olivového oleje, posypeme drhnutým čerstvým tymiánem. Marinádu s játry promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.
- 2Omyté telecí a vepřové maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do druhé mísy, přidáme k němu sůl, čerstvě pomletý pepř a dobře směs promícháme.
- 3Nádobu na terinu si vyložíme plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj. Na slaninu rozložíme 1/2 mletého masa, na ni dáme vrstvu jater, které jsme vyjmuli z marinády, na ně položíme čerstvé omyté lístky bazalky, zakryjeme druhou polovinou mletého masa, na které položíme 3 bobkové listy. Vše překryjeme slaninou, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 50 minut.
- 4Vychladlou terinu s játry necháme v chladničce odležet několik hodin, servírujeme pokrájenou na plátky (bez bobkového listu) s naloženými černými olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.