Terina se sladkou paprikou
140 min.
Ingredience
- Na terinu
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 250gramůSýr Ricotta
- 1lžíceHořčice
- 1lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 260gramůSýr Bagoss
- 20gramůMáslo čerstvé
- 500gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- Na vinaigrette
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 3lžíceCibulka jarní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
941 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.
- 3Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.
- 4Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.