Terina z paprik
170 min.
Ingredience
- Na terinu
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyChilli paprička
- 225gramůSýr Ricotta
- 115gramůSýr Čedar
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
- 2gramySůl
- 2gramyMáslo čerstvé
- Na zálivku
- 2lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 40gramůBazalka
- 2gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
901 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 °C. Na připravený plech položíme pečicí papír, který potřeme rozpuštěným máslem. Nachystáme si půlku červené a půlku žluté papriky, zbavíme je semínek a obě pokrájíme na větší kousky asi 1 krát 1 centimetr. Zbylé papriky potom nasekáme nadrobno.
- 2Do vyšší a silnější pánve vlijeme olej, rozehřejeme ho a zasypeme nadrobno nakrájenými červenými a žlutými paprikami, ke kterým přidáme ještě na velmi drobné kousíčky nasekané chilli papričky, které také zbavíme semínek. Pánev přiklopíme pokličkou a zeleninu dusíme doměkka asi 20 minut. Udušenou směs poté vložíme do mixéru a mixujeme, dokud není úplně hladká. Po rozmixování ještě pasírujeme přes sítko. Poté připravíme mísu, do které vložíme sýry ricottu a čedar, k nimž přidáme ještě jednu lžíci hořčice, špetku soli a dvě rozklepnutá vejce. Všechno pořádně promícháme do hladka a pak do vzniklé směsi přidáme připravené na větší kousky rozkrájené poloviny paprik. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a zasuneme do předehřáté trouby.
- 3Misku z ohnivzdorného materiálu naplníme asi centimetr pod okraj vařící vodou a postavíme pod plech v troubě. Necháme péct asi 75 minut a přitom přiléváme vodu do misky, která se odpařila. Hotový pokrm necháme po upečení ještě dvě hodiny chladnout v pokojové teplotě. Po úplném vychladnutí ještě nakonec uložíme na hodinu do chladničky. Teprve po vyjmutí z chladničky z něho odstraníme pečicí papír.
- 4Nakonec si připravíme octovou zálivku smícháním bílého vinného octa, panenského olivového oleje, slunečnicového oleje. Vsypeme do ní nadrobno nakrájenou šalotku, nasekané lístky bazalky a dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.