Terina z uzeného lososa
20 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůLosos uzený
- 1kusLimetka
- Na náplň
- 200gramůLosos uzený
- 250gramůTvaroh jemný
- 400gramůSýr smetanový tavený 45%
- 50gramůKopr čerstvý
- 4gramySůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 200gramůOkurka salátová
- 20gramůKřen
- 30mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
746 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Formu na biskupský chlebíček vymažeme rozpuštěným máslem a vyložíme plátky lososa(300 g) tak, aby se trochu překrývaly. V míse smícháme nadrobno nakrájeného lososa, tvaroh, smetanový sýr a nastrouhaný křen. Přidáme šťávu z limetky, sůl a pepř a nasekaný kopr. Promícháme a polovinu náplně rozložíme na lososa. Pokryjeme tenkými plátky okurky a na ně dáme zbytek náplně, poslední vrstva budou zbylé plátky lososa. Zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny chladit v lednici. Podáváme se skrojky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.