Terina z uzeného lososa s krevetami
25 min.
Ingredience
- 600gramůLosos uzený
- 300gramůKrevety tygří
- 500gramůZakysaná smetana
- 10plátkůŽelatina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
42 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Formu na srnčí hřbet nebo paštikovou formu vyložíme plátky uzeného lososa tak, aby horní plátky překrývaly formu o cca 3 cm a formu odložíme do lednice.
- 2Zakysanou smetanu smícháme s krevetami, přisypeme nasekanou pažitku a petrželku, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou. Želatinové plátky necháme namáčet cca 5 minut ve studené vodě, po vyjmutí vymačkáme, vložíme do kastrůlku a zvolna na mírném ohni povaříme, až se rozpustí. Poté k želatině přidáme ochucenou zakysanou smetanu, promícháme a vlijeme do vychlazené formy. Střídavě prokládáme lososem a povrch zakryjeme plátky přesahujícími přes formu.
- 3Cca 60 minut necháme chladit v lednici. Po vyjmutí ostrým nožem nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.