Těstovinová frittata
65 min.

Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůHrášek mražený
- 1kusPaprika zelená
- 1špetkaSůl
- 25gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůŠunka dušená
- 100gramůŠpagety, Makarony
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nakrájíme.
- 3Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a na másle asi 3min podusíme. Přidáme nakrájenou papriku a ještě minutu podusíme. Poté vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Promícháme, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
- 4Rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli a pepřem. Smícháme se špagetami, nasekanou petrželkou a žampiony.
- 5Směs vložíme do vymazané koláčové formy, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 25-30minut.
- 6Necháme mírně vychladnout, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.