Těstovinová frittata s cuketou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůŠpagety, Makarony
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCuketa
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. Promícháme je s prošlehanými vejci a nastrouhaným parmazánem.
- 2Na pánvi vhodné i do trouby rozpálíme olej, nasypeme najemno nakrájenou cibuli a oloupaný stroužek česneku a zvolna smažíme dokud zelenina nezvláční.
- 3Poté česnek vyjmeme, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a smažíme rovněž do změknutí.
- 4Vmícháme špagetovou směs, ochutíme solí a pepřem a zahříváme cca 15 minut na mírném ohni až frittata začne na okrajích zlátnout.
- 5Vložíme na 5 minut do trouby s horním ohřevem nebo pod gril a necháme zezlátnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.