Těstovinová nádivka
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSlanina vepřová
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůSalám jemný
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMléko polotučné
- 1kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
406 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme se 3 žloutky do pěny. Přidáme 1,5 lžíce strouhanky, mléko, nasekanou petrželku, usmaženou cibulku se slaninou, na kostičky nakrájený salám a nakonec vmícháme uvařené, případně nakrájené těstoviny. Vše promícháme.
- 2Do směsi ještě přidáme 1 vejce, okořeníme muškátovým oříškem a květem a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 3 bílků.
- 3Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě v máslem vymazané a strouhankou vysypané formě nebo pekáčku dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.