Těstovinová omeleta s petrželkou
35 min.
Ingredience
- 150gramůTěstoviny Penne
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
151 mg
Cukr
460 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vejce rozmícháme se smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Nakonec zašleháme na jemno nasekanou petrželku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přidáme těstoviny a za častého míchání je opečeme. Zalijeme připravenou vaječnou směsí a necháme asi 5 minut na mírném ohni tuhnout.
- 4Pokrm nakrájíme na porce, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.