Těstovinová polévka s párkem
55 min.
Ingredience
- 20mililitrůOlej olivový
- 400gramůPórek
- 1stroužekČesnek
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kostkyBujón zlatý hovězí
- 2litryVoda pitná
- 125mililitrůVíno bílé
- 125gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůPárky Frankfurtské
- 200gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 200gramůFazole červené sterilované
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, vložíme nakrájený párek, kolečka pórku, drcený česnek, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a za občasného zamíchání je 2-3 minuty smažíme.
- 2Zeleninu v hrnci poprášíme moukou a cca 1 minutu mícháme. Postupně vmícháme vodu s rozdrobenými kostkami hovězího vývaru a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a necháme 10 minut mírně vařit.
- 3Přidáme těstoviny a fazole, zvýšíme teplotu a 8-10 minut vaříme, až těstoviny změknou. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.