Těstovinová rýže se špenátem
40 min.
Ingredience
- 200gramůTěstovinová rýže
- 1,5lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 150gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
883 mg
Postup přípravy
- 1Těstovinovou rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 3 minuty. Přidáme nasekaný česnek, koriandr, římský kmín a cayenský pepř. Promícháme a restujeme 1 minutu. Přidáme omytý špenát a mícháme ještě 3 minuty.
- 3Na špenát položíme těstovinovou rýži. Oboje vidličkou promícháme, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.