Těstovinová terina se špenátem a hřiby

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2313 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
129 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
15 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.
  • 2
    Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem.
  • 3
    Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly.
  • 4
    Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin.
  • 5
    Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.
  • 6
    Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.