Těstovinová terina se špenátem a hřiby
0 min.
Ingredience
- dušené lesní houby
- 150gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř bílý
- 200gramůHouby čerstvé
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- dušený špenát
- obloha
- 150gramůHouby nakládané
- 200gramůTěstoviny Penne
- 200gramůMozzarella
- 0,5lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr balkánský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2313 kcal
Bílkoviny
108 g
Tuky
129 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
15 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.
- 2Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem.
- 3Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly.
- 4Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin.
- 5Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.
- 6Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.