Těstovinová terina se špenátem a máslovým sýrem
90 min.
Ingredience
- dušený špenát
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaBazalka
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř bílý
- obloha
- vařené těstoviny
- 220gramůTěstoviny Penne
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý, na kousky pokrájený listový špenát zpěníme na másle, který pod pokličkou podusíme 8 minut. Špenát osolíme, opepříme podle chuti, přidáme očištěný, drobně pokrájený česnek a přimícháme bazalku. Ve smetaně si rozšleháme vajíčka, ochutíme solí, pepřem, vajíčkovou směs zamícháme do špenátu. Společně špenát se smetanou dusíme asi 2 minuty.
- 2Krátké těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme je. Parmazán nastrouháme a promícháme s těstovinami.
- 3Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme máslem, na dno vložíme 1/3 uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu 1/2 špenátu se smetanou, tu pokryjeme 2/3 těstovin a na ně dáme zbytek špenátu. Zakončíme zbylými těstovinami.
- 4Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.
- 5Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, pokryjeme plátky taveného sýra do mřížky a dáme znovu na 5 minut zapéct. Pečeme jen do doby, než se sýr roztaví.
- 6Teplou terinu opatrně nakrájíme na plátky a podáváme s rajčaty a olivami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.