Těstovinová terina se špenátem a máslovým sýrem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý, na kousky pokrájený listový špenát zpěníme na másle, který pod pokličkou podusíme 8 minut. Špenát osolíme, opepříme podle chuti, přidáme očištěný, drobně pokrájený česnek a přimícháme bazalku. Ve smetaně si rozšleháme vajíčka, ochutíme solí, pepřem, vajíčkovou směs zamícháme do špenátu. Společně špenát se smetanou dusíme asi 2 minuty.
  • 2
    Krátké těstoviny uvaříme dle návodu a scedíme je. Parmazán nastrouháme a promícháme s těstovinami.
  • 3
    Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme máslem, na dno vložíme 1/3 uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu 1/2 špenátu se smetanou, tu pokryjeme 2/3 těstovin a na ně dáme zbytek špenátu. Zakončíme zbylými těstovinami.
  • 4
    Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.
  • 5
    Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, pokryjeme plátky taveného sýra do mřížky a dáme znovu na 5 minut zapéct. Pečeme jen do doby, než se sýr roztaví.
  • 6
    Teplou terinu opatrně nakrájíme na plátky a podáváme s rajčaty a olivami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.