Těstovinová zapraženka

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
639 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme, nahrubo nastrouháme. Petrželovou nať, čerstvou majoránku a libeček omyjeme a drobně nakrájíme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme k němu zeleninu, krátce (5 minut) ji podusíme, pak přisypeme hrubou mouku, promícháme a krátce zeleninu s moukou orestujeme do zlatova. Přilijeme vodu, polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, přidáme sůl, domácí nudle, majoránku s libečkem a polévku zvolna vaříme dalších 5 minut.
  • 3
    Na talířích posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.