Těstovinové košíčky s mořskými plody
50 min.
Ingredience
- 100gramůChobotnice
- 200gramůNudle Soba
- 5kusůCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 100gramůFazole
- 1kusCeler řapíkatý
- 100gramůShiitake houby
- 1stroužekČesnek
- 200gramůScampi
- 100gramůMušle slávky
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceChilli omáčka
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový jedlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu alespoň 2 l osolené vody, vsypeme japonské nudle chuka soba, necháme jen přejít varem, vypneme plotýnku a přitom mícháme vidličkou, aby se neslepily. Necháme 2-3 minuty dojít. Slijeme přes síto a dáme okapat na chladnější místo.
- 2Fazole nejprve opláchneme, a poté je necháme blanšírovat ve vroucí osolené vodě. Očistíme jarní cibulku, celer a houby. Z cibulky použijeme jen horní zelenou část, veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Očistíme papriku i papričku, omyjeme, rozkrojíme podélně a zbavíme stopky, semínek a bílé dužiny. Rovněž nakrájíme na menší kostky. Oloupeme česnek a drobně nasekáme.
- 3Rozpálíme olej v hluboké pánvi, postupně přidáváme cibulku a další zeleninu a lehce opékáme, nenecháme příliš změknout. Připravíme dary moře - scampi (oloupané a odžilněné), chobotničky (vařené) a slávky (jen maso), vše omyjeme a přidáme na pánev se zeleninou. Dle chuti osolíme a opepříme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Větší polovinu zeleného koriandru opláchneme, důkladně otřepeme, drobně nasekáme a vhodíme na pánev.
- 4Rozehřejeme fritovací hrnec, připravíme fritovací košíčky, do kterých rozdělíme vychladlé nudle. Dáme je fritovat a usmažíme tak křupavé košíčky. Vyndáme je a dáme okapat na ubrousek.
- 5Košíčky rozdělíme na talíře a naplníme směsí mořských plodů, které nahoře posypeme zbylým koriandrem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.