Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus. Scedíme a dáme stranou.
  • 2
    Ve velkém kastrolu na másle restujeme čerstvý hrášek. Po 3 minutách vlijeme 150 ml smetany a na mírném plameni vaříme, až omáčka trochu zhoustne.
  • 3
    Těstoviny vsypeme do omáčky a řádně promícháme. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Omáčku prohříváme na mírném plameni. Poté do omáčky přidáme zbylou smetanu, 50 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme.
  • 4
    Směs servírujeme do talířů, zdobíme snítkami petrželové nati a zbylým strouhaným parmezánem. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.