Těstovinové mašličky se smetanovou omáčkou s čerstvým hráškem
30 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Farfalle
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůHrášek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusPetržel - nať
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
34 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus. Scedíme a dáme stranou.
- 2Ve velkém kastrolu na másle restujeme čerstvý hrášek. Po 3 minutách vlijeme 150 ml smetany a na mírném plameni vaříme, až omáčka trochu zhoustne.
- 3Těstoviny vsypeme do omáčky a řádně promícháme. Okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti. Omáčku prohříváme na mírném plameni. Poté do omáčky přidáme zbylou smetanu, 50 g nastrouhaného parmezánu a opět promícháme.
- 4Směs servírujeme do talířů, zdobíme snítkami petrželové nati a zbylým strouhaným parmezánem. Ihned podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.