Těstovinové smaženky s treskou
50 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 350gramůTěstoviny Capellini
- 400gramůTreska aljašská
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
53 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Postup přípravy
- 1Tresku pokrájíme na kousky, dáme je do pánve, přidáme bobkový list, omytý tymián a zrníčka pepře. Zalijeme vše dostatečným množstvím studené vody, uvedeme pomalu do varu, osolíme, necháme asi 20 minut vařit.
- 2Mezitím opereme petrželku a na jemno nasekáme. Kousky tresky necháme vychladnout ve vodě, ve které se vařily, pak je scedíme, stáhneme z nich kůži, odstraníme kosti, maso rozdrobíme vidličkou. Dáme maso do mísy, přidáme nasekanou petrželku, asi 1 dl oleje, mletý pepř a bude-li třeba, i špetku soli. Dřevěnou vařečkou ze všeho vymícháme hladkou hmotu.
- 3V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, přidáme směs s treskou, jemně vše promícháme.
- 4Do nepřilnavé pánve nalijeme zbývající olej a rozehřejeme ho. Vidličkou vkládáme do oleje po troškách směs s treskou a těstovinami a po obou stranách ji smažíme dozlatova. Hotové kousky děrovanou lžící vyndáváme a necháme okapat na savém kuchyňském papíru. Horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.