Těstovinový dort s paprikami a houbami
80 min.

Ingredience
- Příprava
- Smetanová zálivka
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaOregano sušené
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramySůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- Těstoviny
- 230gramůTěstoviny Vermicelli
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůSýr Parmezán
- Zeleninová náplň s houbami
- 1kusCibule
- 140gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava: hlubokou koláčovou (nebo dortovou) formu vymažme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny do poloměkka. Poté je scedíme, ochutíme lžící olivového oleje a dvěma lžícemi másla. Takto ochucené těstoviny důkladně promícháme pomocí dvou vidliček a urovnáme do připravené pečicí nádoby ve tvaru kruhu tak, abychom získali tvar dortu se sníženou středovou částí (pro zeleninovou náplň s houbami). Středovou část těstovin naplníme směsí s houbami, zalijeme smetanovou zálivkou, posypeme strouhaným Parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut, dokud náplň neztuhne a sýr se neroztaví. Tento pokrm servírujeme horký, zpravidla jako hlavní chod.
- 3Zeleninová náplň s houbami: cibuli nasekáme nadrobno, očištěnou papriku pokrájíme na kolečka, žampióny očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na lžíci másla v pánvi za stálého promíchávání necháme zesklovatět rozsekanou cibuli. K orestované cibuli přidáme pokrájené žampióny a papriku, poté 2 minuty restujeme, dokud zelenina nezměkne. Touto náplní vyplníme střed připravovaného těstovinového dortu.
- 4Smetanová zálivka: smetanu zředíme mlékem, do roztoku vmícháme vejce, zálivku ochutíme muškátovým oříškem, oreganem, solí a pepřem. Zálivkou posléze přelijeme rozloženou houbovou náplň na těstovinách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.