Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vroucí vodě vaříme penne podle návodu na obalu. Slijeme a odložíme stranou.
  • 2
    Bílý chřest oloupeme, spodní konec odřízneme. Zelený chřest omyjeme a oba chřesty nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chřest blanšírujeme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
  • 3
    Pesto smícháme se sójovým krémem.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Oloupeme česnek a parmezán nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej, podusíme na něm jarní cibulku a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme uvařené penne, chřest, sójový krém a 80 g parmezánu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
  • 5
    Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmezánu a dáme zapéct do předehřáté trouby. Po vyjmutí ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.