Těstovinový gratin s bílým a zeleným chřestem
55 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Penne
- 400gramůChřest bílý
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžícePesto
- 100mililitrůSójový krém
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůChřest zelený
- 1kusPažitka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V osolené vroucí vodě vaříme penne podle návodu na obalu. Slijeme a odložíme stranou.
- 2Bílý chřest oloupeme, spodní konec odřízneme. Zelený chřest omyjeme a oba chřesty nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Chřest blanšírujeme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Poté vyjmeme a odložíme stranou.
- 3Pesto smícháme se sójovým krémem.
- 4Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Oloupeme česnek a parmezán nastrouháme. Na pánvi rozpálíme olej, podusíme na něm jarní cibulku a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme uvařené penne, chřest, sójový krém a 80 g parmezánu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
- 5Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbytkem parmezánu a dáme zapéct do předehřáté trouby. Po vyjmutí ozdobíme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.