Těstovinový nákyp s houbami
80 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 500gramůHouby čerstvé
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePetržel - nať
- 300gramůKuřecí maso uzené
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme je a necháme okapat.
- 2Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Smažíme je na pánvi na oleji asi 5 minut, vmícháme 100 ml smetany, vývar, přidáme nasekané bylinky a vše krátce podusíme. Směs osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme a smícháme s těstovinami a nasekanou petrželkou.
- 3Vymaštěný pekáček naplníme polovinou těstovinové směsi, rozprostřeme houbovou směs a přikryjeme opět vrstvou těstovin s masem.
- 4Zbylou smetanu smícháme s nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu. Nalijeme na nákyp, vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.