Těstovinový nákyp s medvědím česnekem
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusČesnek medvědí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 3kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
36 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji a vyškvařené slanině podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a očištěné, nakrájené žampiony.
- 2Přidáme omyté, nasekané listy medvědího česneku, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přimícháme vařené těstoviny a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.
- 3Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 5Na talíři každou porci ozdobíme omytým, nakrájeným rajčetem a paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.