Těstovinový nákyp s tuňákem
45 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 170gramůTuňák v oleji
- 1kusCibulka jarní
- 400gramůTěstoviny Farfalle
- 200gramůTvaroh jemný
- 250gramůZakysaná smetana
- 2lžícePaprika červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, těstoviny uvaříme doměkka. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Tuňáka ve slaném nálevu necháme okapat a rozdělíme ho na kousky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.
- 3Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Ve větší míse smícháme tvaroh s mlékem, zakysanou smetanou, tuňákem, cibulí, nasekanou paprikou, solí a pepřem.
- 4Do omáčky s tuňákem vmícháme těstoviny, přendáme do mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Troubu předehřejeme na 190 °C a nákyp zapékáme asi 25 minut. Hotový ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.