Těstovinový salát s červenou čočkou
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůČočka červená
- 500mililitrůMasový vývar
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůPórek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyNové koření mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůUzené maso vařené
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme. Do dostatečně velkého hrnce dáme masový vývar a čočku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 2Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Červenou řepu vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme od nečistot a též nakrájíme na nudličky. Omyjeme a osušíme pórek a nakrájíme na tenčí kolečka.
- 4V míse smícháme citronovou šťávu s olejem, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Uzené maso pokrájíme na nudličky. Opláchneme a osušíme petrželku, nasekáme ji najemno.
- 5Čočku a farfalle vložíme do cedníku a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat, odložíme stranou a necháme vychladnout. Vychladlé těstoviny s čočkou smícháme s pórkem, mrkví, cibulí a uzeným masem. Vše promícháme se zálivkou, salát rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.