Těstovinový salát s chřestem
30 min.
Ingredience
- 115gramůTagliatelle
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 450gramůChřest bílý
- 2kusyCuketa
- 30mililitrůPetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 90mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCukr krupice
- 1kusSalát ledový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny zalijeme vařící vodou a vaříme ve velkém hrnci 10 minut. Ochutíme špetkou soli. Průběžně kontrolujeme, aby se nám těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat a vychladnout.
- 2Ve velkém hrnci vaříme cukety a nakrájený chřest zhruba 4 minuty, dokud nejsou měkké. Chřest a cukety scedíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou.
- 3Vychladlé těstoviny společně s vařenou zeleninou, bylinkami, a dílky citrónu umístíme do velké mísy a smícháme. Dáváme pozor, aby se nám zelenina nepolámala.
- 4Na zálivku smícháme nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou šťávu z citrónu, olej, cukr, sůl a pepř.
- 5Zálivkou zalijeme těstovinovou směs a řádně promícháme, aby zálivka pokryla zeleninu a těstoviny rovnoměrně.
- 6Na talíř připravte listy salátu a položte stejné porce chřestové i těstovinové směsi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.