Těstovinový salát s chřestem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny zalijeme vařící vodou a vaříme ve velkém hrnci 10 minut. Ochutíme špetkou soli. Průběžně kontrolujeme, aby se nám těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Ve velkém hrnci vaříme cukety a nakrájený chřest zhruba 4 minuty, dokud nejsou měkké. Chřest a cukety scedíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou.
  • 3
    Vychladlé těstoviny společně s vařenou zeleninou, bylinkami, a dílky citrónu umístíme do velké mísy a smícháme. Dáváme pozor, aby se nám zelenina nepolámala.
  • 4
    Na zálivku smícháme nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou šťávu z citrónu, olej, cukr, sůl a pepř.
  • 5
    Zálivkou zalijeme těstovinovou směs a řádně promícháme, aby zálivka pokryla zeleninu a těstoviny rovnoměrně.
  • 6
    Na talíř připravte listy salátu a položte stejné porce chřestové i těstovinové směsi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.