Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250gramůChřest bílý
- 200gramůNudle špenátové
- 6kusůŘedkvička
- 1hrstPažitka
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůPrsa krůtí uzená
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet bílý vinný
- 2lžíceSmetana zakysaná 14%
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.
- 2Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout.
- 3Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- 4V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.