Těstovinový salát s chřestem a ředkvičkou

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si větší hrnec, do kterého dáme vařit 3 litry osolené vody. Omyjeme chřest a dřevnaté konce odřežeme. Spodní části stonků oloupeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2cm. Zbytek chřestu nakrájíme na stejně velké kousky. Chřest vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 8 minut do částečného změknutí. Poté jej vyjmeme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat.
  • 2
    Do stále vroucí chřestové vody vložíme těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme a necháme okapat a vychladnout.
  • 3
    Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku a nakrájíme ji na tenká kolečka. Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  • 4
    V misce smícháme ocet, smetanu a citronovou šťávu. Dresink dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme, přelijeme dresinkem, upravíme na misky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.