Těstovinový salát s houbami
120 min.
Ingredience
- 75mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůBazalka
- 5mililitrůPetržel - nať
- 3mililitrySůl
- 3mililitryPepř černý mletý
- 225gramůHouby čerstvé
- 225gramůTěstoviny konzumní
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
604 mg
Postup přípravy
- 1V misce zamícháme dohromady olivový olej, citrónovou šťávu, bylinky a sůl s pepřem.
- 2Houby si nakrájíme na jemné plátky, promícháme je důkladně se zálivkou tak, aby se stejnoměrně pokryli všechny houby.
- 3Mísu přiklopíme talířem a necháme minimálně hodinu v lednici marinovat.
- 4Do velkého hrnce dáme těstoviny a zalijeme je vařící vodou. Opatrně vaříme ještě 10 minut, průběžně kontrolujeme jestli nejsou těstoviny rozvařené. Když už jsou těstoviny hezky měkké, tak je procedíme, propláchneme studenou vodou a necháme řádně okapat.
- 5Těstoviny, zálivku s houbami důkladně promícháme dohromady.
- 6Před podáváním salát necháme vychladnout na 30 minut v lednici. Vychladlý salát dáme do 4 misek a ozdobíme větvičkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.