Těstovinový salát s houbami

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
604 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce zamícháme dohromady olivový olej, citrónovou šťávu, bylinky a sůl s pepřem.
  • 2
    Houby si nakrájíme na jemné plátky, promícháme je důkladně se zálivkou tak, aby se stejnoměrně pokryli všechny houby.
  • 3
    Mísu přiklopíme talířem a necháme minimálně hodinu v lednici marinovat.
  • 4
    Do velkého hrnce dáme těstoviny a zalijeme je vařící vodou. Opatrně vaříme ještě 10 minut, průběžně kontrolujeme jestli nejsou těstoviny rozvařené. Když už jsou těstoviny hezky měkké, tak je procedíme, propláchneme studenou vodou a necháme řádně okapat.
  • 5
    Těstoviny, zálivku s houbami důkladně promícháme dohromady.
  • 6
    Před podáváním salát necháme vychladnout na 30 minut v lednici. Vychladlý salát dáme do 4 misek a ozdobíme větvičkami bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.