Těstovinový salát s klobásou
40 min.
Ingredience
- 150gramůTěstoviny rotelle
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůKlobása Chorizo
- 2lžíceVíno červené
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.
- 5Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
- 6Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.