Těstovinový salát s klobásou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Potom je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podílně rozkrojíme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme na nudličky. Salát rozdělíme na listy, které opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Klobásy rozkrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme cibuli, přimícháme česnek, papriku i kolečka klobásy a vše za občasného míchání smažíme přibližně 4 až 5 minut.
  • 5
    Do pánve potom přilijeme víno a vinný ocet, přidáme těstoviny, vše důkladně promícháme a krátce povaříme. Směs dochutíme pepřem a solí.
  • 6
    Na servírovací talíře rozložíme listy salátu, na ně dáme těstoviny s klobásou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.