Těstovinový salát s lososem
35 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůTěstoviny Penne
- 125mililitrůOlej olivový
- 250gramůLosos - filety
- 80gramůCibule
- 1lžíceBalsamico ocet
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Povaříme je ve vodě tak, aby byly křehké, a přitom ještě křupavé. Vyjmeme je naběračkou s otvory a propláchneme studenou vodou. Necháme je okapat a odložíme do misky.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k fazolkám.
- 3Rozpálíme polovinu oleje a na něm osmažíme tenké plátky a kolečka cibule. Lososa smažíme při nižší teplotě, ale tak, aby byl dobře propečený. Opatrně jím pohybujeme, aby se nepřichytil ke dnu pánve, nesmíme však přitom řezy přelámat. Přilijeme ocet, zvýšíme teplotu a tekutinu rychle svaříme. Musí lehce pokrývat lososa. Lososa a cibuli dáme do mísy k fazolkám.
- 4Lososa, fazolky, těstoviny a cibuli mírně protřeseme a salát dochutíme zbylým olejem, solí a pepřem. Necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.