Těstovinový salát s okurkou
20 min.
Ingredience
- 230gramůTěstoviny Farfalle
- 3litryVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 60gramůRoketa
- 0,5kusOkurka salátová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5hrstBazalka
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme z olivového oleje, cukru, hořčice, dle chuti osolíme a opepříme. Všechno spolu rozšleháme a nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku.
- 2Mezitím v hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny. Scedíme je a přelijeme zálivkou. Jemně promícháme. Přimícháme nakrájená rajčata, jarní cibulky, okurku a natrhanou roketu, dle chuti osolíme a opepříme. Promícháme a teplý podáváme posypaný nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.