Těstovinový salát s uzenou makrelou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůCuketa
- 2kusyPomeranče
- 400gramůMakrela uzená
- 30gramůOřechy vlašské
- 130gramůFazolky mražené
- Zálivka
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a opět scedíme. Zatím uvaříme v jiném hrnci osolené vody nakrájené cukety a fazolky 4-5 minut doměkka. Procedíme, propláchneme ve studené vodě a opět procedíme.
- 2Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a dáme stranou. Z makrely sloupneme kůži, vykostíme a maso rozdělíme na větší kousky.
- 3Zálivka: smícháme pomerančovou šťávu, slunečnicový a ořechový olej, petržel, podle chuti sůl a pepř.
- 4Do salátové mísy dáme těstoviny, cukety, fazolky, dílky pomeranče, kousky makrely a jádra ořechů. Přidáme zálivku a opatrně promícháme, aby se ryba nepoškodila. Před podáváním necháme v chladničce vychladit nejméně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.