Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata sušená sterilovaná
- 220gramůTěstoviny Farfalle
- 4kusyCibulka jarní
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 50gramůRoketa
- 4kusyBazalka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme.
- 2V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře.
- 3Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.