Těstovinový salát se zeleninou a cukrovým hráškem
60 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 1kusPaprika červená
- 5kusůCibulka jarní
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceJogurt bílý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKřen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
- 100gramůHrášek
- 0,5hrstKopr čerstvý
- 0,5hrstBazalka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
4 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v 500 ml osolené vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Hrášek omyjeme, konce lusků odkrojíme. V hrnci dáme vařit 250 ml vody a hrášek v ní krátce blanšírujeme. Poté hrášek scedíme přes cedník, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Opláchneme papriku, překrojíme, vyjmeme jadřinec a jadýrek se zbavíme pod tekoucí osolenou vodou. Papriku nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať, bazalku a kopr opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
- 4V misce smícháme smetanu a jogurt, přidáme křen, bazalku, petrželovou nať, kopr a dochutíme solí a pepřem.
- 5Dresink vmícháme k zelenině a přidáme špagety. Salát upravíme na misky a vlažný podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.