Těstoviny Campanelle s telecím ragú
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 450gramůTěstoviny Campanelle
- 250gramůHrášek
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 300gramůTelecí plec
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
8 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso nameleme nahrubo a společně s polovinou nadrobno nakrájené cibule a bobkovým listem orestujeme na rozpáleném oleji.
- 2Poté zaprášíme moukou, zalijeme vínem, šťávou z poloviny citronu a naběračkou vody. Zakryté dusíme na středním plameni cca 15min. Přidáme hrášek a dusíme dalších cca 15min dokud nezměkne.
- 3Ochutíme solí, pepřem, odstavíme, přidáme nasekanou petrželku, citronovou kůru a nastrouhaný parmazán.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, promícháme s ragú a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.