Těstoviny Cannelloni plněné špenátem
65 min.
Ingredience
- 8kusůCannelloni
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 300gramůŠpenát mražený
- 150gramůSýr Ricotta
- 60gramůŠunka dušená
- 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVejce slepičí
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3decilitryMléko polotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
101 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Mražený špenát rozmrazíme, vymačkáme tekutinu a nakrájíme nadrobno.
- 2Sýr Parmezán nastrouháme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
- 3V nízkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a ohřejeme v něm špenát. Pak hrnec odstavíme a ke špenátu vmícháme kousky šunky, polovinu nastrouhaného Parmezánu a sýr Ricotta, smetanu a vejce. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- 4Těstovinové trubičky Cannelloni uvaříme v osolené vodě doměkka, pak slijeme vodu a trubičky necháme okapat.
- 5V druhém nízkém hrnci z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, pak do ní přilijeme mléko, přidáme bobkové listy a necháme 5 minut vařit. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, odstavíme a bobkové listy vyjmeme.
- 6Těstovinové trubičky opatrně naplníme špenátovou směsí.
- 7Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu bešamelové omáčky a rozložíme na ni naplněné trubičky. Zalijeme zbývajícím bešamelem, posypeme zbylou polovinou Parmezánu a zapékáme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia.
- 8Plněné těstovinové trubičky podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.