Těstoviny Cannelloni plněné špenátem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
101 mg
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený špenát rozmrazíme, vymačkáme tekutinu a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Sýr Parmezán nastrouháme. Šunku rozkrájíme na malé kousky.
  • 3
    V nízkém hrnci rozehřejeme polovinu másla a ohřejeme v něm špenát. Pak hrnec odstavíme a ke špenátu vmícháme kousky šunky, polovinu nastrouhaného Parmezánu a sýr Ricotta, smetanu a vejce. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  • 4
    Těstovinové trubičky Cannelloni uvaříme v osolené vodě doměkka, pak slijeme vodu a trubičky necháme okapat.
  • 5
    V druhém nízkém hrnci z druhé poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, pak do ní přilijeme mléko, přidáme bobkové listy a necháme 5 minut vařit. Bešamel dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, odstavíme a bobkové listy vyjmeme.
  • 6
    Těstovinové trubičky opatrně naplníme špenátovou směsí.
  • 7
    Na dno zapékací mísy rozetřeme trochu bešamelové omáčky a rozložíme na ni naplněné trubičky. Zalijeme zbývajícím bešamelem, posypeme zbylou polovinou Parmezánu a zapékáme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 190 stupňů Celsia.
  • 8
    Plněné těstovinové trubičky podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.