Těstoviny Fusilli zapečené s pórkem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPórek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2hrstiBazalka
- 2lžíceKečup
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 120gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
- 2Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme kolečka pórku, mícháme a opékáme přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce přimícháme nakrájená rajčata a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
- 3Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
- 4Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
- 5Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.